Daktuin Rotterdam

Voor een gezin in Rotterdam hebben we een daktuin ontworpen en gemaakt. De opdrachtgever wilde een knusse tuin en voldoende afscherming van de buren.

De achtertuinen van de woningingen zijn gelegen op de eerste verdieping. De hele verdieping is ingedeeld met plantenbakken. Hiermee worden de tuinen van elkaar gescheiden. We hebben de plantenbakken en zittingen voor de bestaande bakken gebouwd.

De opdrachtgever had de vraag aan ons gesteld om zittingen te verwerken in het ontwerp. We hebben op twee plekken zittingen gecreëerd. De zittingen hebben we zo in de ruimte aangebracht, dat er op twee manieren een plek ontstaat die is afgeschermd voor de buren.

De zithoek hierboven is aan alle kanten afgeschermd voor de buren. Door een raster aan de zijkant toe te passen is de doorkijk naar de buren weggenomen zonder dat de ruimtelijkheid in de tuin is aangetast.

De Beplanting is uitgevoerd door https://www.stekrotterdam.nl/

 

SHARE
SHARE